Az a bizonyos hang…

Előfordult már, hogy a környezeti elvárás ellenére, te mégis tudtad, hogy sikerülni fog? Hogy akárki, akármit mond, te biztos voltál magadban, hogy eléred a célod? Érezted azt, hogy mégis te vagy az, aki szembe megy az autópályán? Én sokszor, és a legtöbbször a gyermekvállalás útján. Reménykedés, makacsság, önfejűség vagy fókuszálás, céltudatosság, vezetettség ez? Egyszerűen befészkeli magát a gondolataimban, látom, érzem, a kezemben tartom…

A pozitív szuggesztív mondatok

A pozitív szuggesztív mondatok hatása viszonylag sokat kutatott és számos terület felfedezte már magának és persze többen mesterien űzik nemcsak önmagukkal, hanem környezetükkel szemben. Bizonyára már hallottad, hogy amire gondolsz, amire sokat gondolsz, arra teszed a fókuszt, akkor azt bevonzhatod. Számos önsegítő, ezoterikus, spirituális, pszichológiai könyvet találsz a témában, a nyitottságod szab határt, hogy mit tudsz befogadni. Van pár használati utasítás, amit ilyenkor nem árt, ha megszívlelsz. Például ilyen a „NEM” szó vagy a negatív értelmű vagy a tagadó szavak kerülése; a konkretizáltság (mert ha túl általános, akkor sok minden belefér), jelen idejű fogalmazás, ami azt sugallja, hogy már manifesztálódott a vágyad és már nem vágy, hanem kézzel fogható a dolog; hogy annyira legyen örökérvényű, hogy ha megvan, ne bánd meg és amiről hajlamosak vagyunk megfeledkezni, az a szándék megszületése, ami a cselekedeteinkben, viselkedésünkben is megjelenik. Ha ezen egyszerű szabályokat betartjuk, akkor az Univerzum, az önmagunk kiterjesztett valósága, az Úr, valamilyen külső vezetettség vagy ami a hitünk, személyiségünk szerint elfogadható, belefér megadja számunkra.

Tényleg ilyen egyszerű lenne?

Tapasztalataim szerint nem. Van az a helyzet, amikor hiába gondolkodsz, viselkedsz pozitívan, tudatosan, elkötelezetten, mégsem teljesülnek a vágyaid. A gyermek vállalás ilyen lehet. De amit önmagadért és a leendő gyermekedért megtehetsz és amit még elfogadhatónak tartasz azt tedd meg, ne halogasd! Ezen az úton nincsenek bevált receptek, mindenki egyedi és saját útját járja, amiben hozzáértő segítő támogathat, de helyetted se dönteni, se cselekedni, se megélni a nehézségeket, se megoldani nem fog tudni. Viszont megerősíthet, támogathat, kisérthet, meghallgathat, megérhet és információval, további lehetőségek feltárásában segíthet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük